Quantum Healing Hypnosis Therapy 

Quantum Hypnose Past Life Regressie

Hypnose komt van het Oudgriekse woord hypnos dat voor slaap staat. Volgens de oude Grieken gaven de goden tijdens de slaap hun inzichten door in de vorm van een droom, die vervolgens moest worden ontcijferd door priesters en priesteressen van de tempel.
Bij een Quantum hypnose
Past Life regressie sessie ben je niet in slaap, maar in een trance-staat die vergelijkbaar is met het moment waarin je wegzakt en in slaap valt en het moment net voordat je echt wakker wordt.
QHHT®, Quantum Healing Hypnosis Therapy, is een vorm van
Past Life regressie therapie gecreëerd door Dolores Cannon (1931-2014). Middels visualisaties word je in een staat van trance gebracht waarin je de bewuste geest (het ego) passeert en toegang krijgt tot dat deel van je bewustzijn waar je normaal gesproken nauwelijks bij komt. Dit deel wordt het 'subconscious' of Hogere Zelf genoemd. In dat deel liggen al jouw ervaringen van dit leven en vorige levens opgeslagen. Door toegang te krijgen tot deze kennis (die je ook vindt in de Akasha Kronieken), krijg je antwoorden op en inzichten in levensvragen en kan je trauma’s, blokkades, verslavingen en ziekten helen. In dit deel van je onderbewustzijn liggen de oplossingen voor uitdagingen in je leven. Het verschil met andere hypnosetechnieken is dat de QHHT® techniek van Dolores Cannon je naar de diepste lagen van je bewustzijn brengt. Dat heeft tijd nodig, want je ego, je bewuste 'ik' wil graag controle houden. Een sessie duurt gemiddeld  3,5 uur inclusief het voorgesprek. Afhankelijk van de mate waarin jij je kunt overgeven is dit korter of langer. Vooraf krijg je een mail met adviezen om je voor te bereiden op de sessie. Van de sessie wordt een geluidsopname gemaakt, die je achteraf als een .mp3 bestand per mail ontvangt. Na een sessie is het belangrijk om alles te laten bezinken en je sessie terug te luisteren. Er komt heel veel symboliek voor tijdens je reis daarom is het extra verhelderend dat je na een aantal weken nog een telefonisch nagesprek hebt van een uur, waarin jij je vragen kunt stellen en toelichting van de symboliek krijgt. Hierdoor vergroot je je inzicht wat je Hogere Zelf je wilt vertellen.
Je kunt een sessie zien als een ceremonie waarbij de practitioner de rol van gids heeft om jou te begeleiden en in contact te brengen met jouw Hogere Zelf, de Bron van alle kennis. Aan je Hogere Zelf worden al jouw vragen voorgelegd. Je kunt daardoor oude pijn loslaten, vergeving ontwikkelen en gebeurtenissen en situaties die je hebt meegemaakt als een ervaring zien, in een context plaatsen, wat tot inzicht en begrip leidt. En zoals de Boeddha al zei: Inzicht en begrip leidt tot transformatie.  

Henry Leijdsman van MindBodySpiritCentrum is een gecertificeerd QHHT®, Quantum Healing Hypnosis Therapy practitioner.