Mooie plekjes 

in onze omgeving

Lemmer

Het hart en de poort van Friesland. Een leuke watersportplaats met diverse winkels en terrasjes. Een bezoek aan Lemmer is absoluut een aanrader. Met de auto ben je er vanuit ons perceel in goed 10 minuten, met de fiets in ongeveer 35 minuten. 

Lemmer strand

Vlak bij het centrum van Lemmer ligt een heerlijk rustig strand aan het IJsselmeer om te wandelen en te genieten van zand en water. Je kunt hier zowel op het strand als op de pier heerlijk mediteren, uitkijkend over het water. Direct aan het strand ligt de Beachclub waar je vanaf het terras van een prachtig weids uitzicht geniet. 

Kuinderbos

Het Kuinderbos is het oudste en ook grootste bos in Flevoland. Minder dan een mensenleven terug kolkte hier nog de Zuiderzee, nu is het in alle jaargetijden een heerlijk wandelbos. Compleet met libellenreservaat en zeeroversnest. Je kunt op heel veel plaatsen zo het bos in lopen. Je kunt hier uren in alle rust genieten van de natuur, er is een overvloed aan fauna en flora in dit bos. Vanaf ons perceel is het 15 minuten rijden met de auto en afhankelijk waar je het bos in loopt tussen 13 tot 18 kilometer met de fiets.

Casteleynsplas

De Casteleynsplas is de grootste plas van de Noordoostpolder. De door kwelwater ontstane plas is door de natuurlijke filtering van het zand het schoonste water van heel Flevoland. Het is een heerlijke wandelroute van een klein uur met een aantal kleine strandjes. In 15 minuten vanuit ons perceel bereik je met de auto de Casteleijnsplas en het is ongeveer 14 kilometer met de fiets. 

Tulpenroute

In het voorjaar loopt de tulpenroute langs ons huis en kan je de prachtige bollenvelden in de omgeving bewonderen in veel verschillende kleuren.

IJsselmeerdijk

Vanuit ons perceel loop je in ruim 10 minuten naar de IJsselmeerdijk en kunt daar heerlijk wandelen langs het water. Ook kan je hiervandaan langs het water fietsen of wandelen richting Lemmer of de andere kant op naar Urk.

Door de weilanden

Ga vanaf ons perceel rechtsaf, steek 300 meter verderop een ijzeren bruggetje over, en je komt op de landerijen van de boeren. Volg je eigen gevoel, je kunt eindeloos langs de landerijen lopen, zolang je maar op de tractorpaden blijft en niet door de gewassen loopt. 

SKS Skûtsjesilen in Lemmer

Elk jaar is er in de laatste week van juli en de eerste twee weken van augustus het spektakel van het Skûtsjesilen. De Intocht van de skûtsjes door het centrum van Lemmer fungeert als startsein voor de zeildagen maar ook voor de Feestweek Lemmer. Het SKS Skûtsjesilen is het beste te bekijken vanaf de pier aan het einde van het strand in Lemmer. Tijdens deze ‘zeildagen’ ontstaan er in de namiddag voor de oude sluis van Lemmer spontane feestjes, middenin de wirwar van wachtende boten. Ze kunnen nu eenmaal niet allemaal tegelijkertijd door de sluis. Daarbij is er kermis, veel muziek en gezelligheid in het centrum tot ’s avonds heel laat. Een aanrader voor mensen die van gezelligheid houden.