Onze workshops

Workshop Zhineng Qigong

Zhineng Qigong is een 6000 jaar oude wijze meditatieleer, gebaseerd op de  Chinese geneeskunde. Het lichaam wordt met rustige bewegingen losgemaakt. Het lichaam en de geest ontspannen en komen tot rust. Deze gezondheidsoefeningen kunnen in korte tijd aangeleerd worden.
Voor meer informatie kan je contact opnemen met de docente Jetske Visser, telefoon 06 41 45 99 93. Het kan zijn dat je de voicemail treft, spreek dan je naam en telefoonnummer in en zij belt jou binnen een dag terug. 

Workshop orgonite pyramide maken

Klik voor voorbeelden van onze orgonite pyramides 
op de knop onderaan.


Orgonite is afgeleid van het woord Orgon, wat levensenergie betekent. Deze energie bezit ieder mens, plant en dier en is in de atmosfeer aanwezig en zelfs in vaste objecten waar te nemen. Het komt dus zowel in vrije als in vaste vorm voor en is overal in en om ons heen. Energie is frequentie en we onderscheiden positieve en negatieve frequenties. De natuur heeft bijvoorbeeld vooral positieve energie, positieve orgon. Er zijn ook frequenties die DOR genoemd worden, Deadly ORgone, die onze gezondheid schaden. Denk hierbij aan wifi, televisie, mobieltjes, smart-apparaten, 5G-zendmasten etc. 
Een orgonite is een transformator die DOR omzet in gezonde positieve orgone (POR). Het is een combinatie van kristallen, metalen en kunsthars, welke onderling voortdurend energie aantrekken en afstoten en onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Orgonite genereert doorlopend positieve gezonde levensenergie en dat heeft een gunstige uitwerking op het fysieke en energetische lichaam. Dus ook zonder straling als reden is het fijn om een orgonite in huis te hebben. Het creëert een prettige sfeer in de ruimte en evenwichtigere stemmingen. Het zuivert de atmosfeer, laadt water energetisch op en planten groeien beter. 
Wil jij zelf een orgonite maken met een persoonlijke ‘touch’? In onze workshop ga je in 4 avonden een eigen orgonite pyramide maken van vier lagen. De afmeting van deze orgonite pyramide is 12 bij 12 cm (maatvoering basis). De pyramidevorm is een schaalmodel van de pyramide van Gizeh in Egypte. Het blijkt dat deze vorm en maatvoering de positieve energie uitstoot versterkt. De reden dat je vier avonden komt, is omdat hars 8 tot 10 uur nodig heeft om uit te harden voordat je een volgende laag hars kunt aanbrengen. Door de keuze voor 4 avonden heb je de mogelijkheid om werkelijk alle creatieve uitingen vorm te geven, zowel in materialen en edelstenen die je wilt toevoegen als in allerlei verschillende kleurlagen. En bovendien heb je een groot formaat pyramide die als kunstwerkje mooi in je huis staat, naast de optimale helende werking die het heeft. Daarnaast bevordert het rust en geduld omdat je tijd neemt iets te creëeren. 
Dag 1 staat in het teken van een korte uitleg over orgonite, het ontwerp dat je voor ogen hebt en het aanbrengen van de eerste laag in de pyramide vorm. Deze dag is van 19.00 tot 21.00 uur. Dag 2, 3 en 4 zijn van 19.00 tot uiterlijk 20.30 uur en dan breng je de 2e, 3e en 4e laag aan. Je kan jouw orgonite pyramide twee dagen na de 4e dag komen halen (wel even een tijdstip afspreken) of we sturen het naar je op, de portokosten komen voor jouw rekening en betaal je graag contant op de laatste dag. 
Aantal personen: minimaal 2 en maximaal 6. 
Alle materialen en begeleiding zijn inbegrepen om 4 avonden creatief bezig te zijn. 

Je kunt ook zelf materialen meenemen of edelstenen die je in jouw orgonite pyramide wilt verwerken. Ook kan je in ons Centrum speciale edelstenen uitzoeken, die je apart afrekent.

Workshop harsgieten

Tijdens deze workshop van een dag, maak je twee orgonite towerbusters zoals hierboven afgebeeld op de foto. De werking van deze orgonite towerbusters is hetzelfde als die van een orgonite pyramide, alleen bestaat een towerbuster uit 1 laag hars en is dus veel kleiner. Maar een towerbuster is net zo werkzaam om ongezonde negatieve straling te transformeren naar gezonde positieve energie. Je kunt een orgonite towerbuster in je huis leggen, bijvoorbeeld bij stralingsbronnen zoals een wifi-router, maar ook in je tuin. Lees voor meer informatie over orgonite de tekst hiernaast bij ‘Workshop orgonite pyramide’. In de workshop harsgieten doe je nog een aantal andere gietingen waarbij je drie elementen maakt: 

  • een dominospel óf het woord ‘LOVE’, óf de woorden ‘Love, Laugh, Live’, óf een heel leuk hartvormig opbergbakje met deksel
  • een yantra symbool, wat een heilig symbool is, zoals het Ohm teken, YinYang, etc. óf engelenvleugels
  • een onderzetter groot formaat óf 2 onderzetters klein formaat óf een orgonite kegeltje 


Tijdens deze dag krijg je uitleg over orgonite en wat je allemaal kunt gebruiken in jouw gietingen. Daarna beslis je welke harsgietingen jij wilt maken en ga je aan de slag met het maken van je ‘ontwerp’. Na deze inspanningen heb je vast trek en krijg je een heerlijke vegetarische biologische lunch. Na de lunch leg je alles klaar wat je nodig hebt. Als iedereen zo ver is, krijg je de benodigde hoeveelheid hars waarmee je aan de slag kunt. Mocht je tussendoor sneller klaar zijn dan de andere deelnemers, dan kan je je vermaken door mandela’s in te kleuren. Dit is een zeer meditatieve en rustige activiteit, die volledig ontspant en mooi aansluit bij de rest van de dag. Tussendoor trek je nog een ‘inzicht-kaartje', waarna we de dag samen afsluiten. Je creaties kan je twee dagen later ophalen, maar kunnen ook worden opgestuurd. In dat geval komen de portokosten voor jouw rekening en betaal je die graag contant aan het eind van de dag. 
Aantal personen: minimaal 2 en maximaal 6.
De dagen zijn van 10.00 tot 16.30 uur. 
Alle materialen, begeleiding en een heerlijke vegetarische biologische lunch zijn inbegrepen.
Je kunt ook zelf materialen meenemen of edelstenen die je wilt verwerken. Ook kan je in ons centrum speciale edelstenen uitzoeken die je apart afrekent.


Kijk hier voor meer voorbeelden van onze orgonite pyramides